24 localități cu 4688 abonați, în beznă ! Echipaje de intervenţie din cadrul distribuitorului de energie electrică lucrează pentru remedierea defecțiunilor. I.S.U. Buzău a participat la gestionarea unui număr de 9 misiuni specifice
Conform informațiilor furnizate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Județean Buzău, în acest moment sunt nealimentate cu energie electrică un număr de 24 localități cu 4688 abonați iar echipaje din cadrul distribuitorului de energie electrică lucrează pentru remedierea defecțiunilor.
În urma monitorizării situaţiei operative de pe raza judeţului Buzău, ca urmare a fenomenelor meteorologice înregistrate, începând cu data de 28.01.2023 orele 08:00 până în prezent, personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Județean Buzău a participat la gestionarea unui număr de 9 misiuni specifice, astfel:
* 1 misiune de deblocare a persoanelor rămase blocate cu vehiculele în zăpadă pe DN2E85 – 120 autovehicule cu 200 de persoane;
* 2 misiuni degajare copaci – 1 în municipiul Buzău căzut pe 2 autoturisme și 1 în localitatea Valea Salciilor, comuna Tisau
* 2 misiuni transport persoane ce necesitau dializă – 1 din localitatea Nucu, comuna Bozioru și 1 din localitatea Pardosi
* 2 misiuni transport persoane cu probleme medicale – 1 din localitatea Robeasca și 3 din localitatea Oreavu
* 2 misiuni stingere incendiu – 1 casă în localitatea Homesti, com Grebănu și 1horn casă localitatea Banita, com Săgeata
Forțe și mijloace angrenate în misiuni: 150 de pompieri cu peste 25 de mijloace tehnice de intervenție, 70 de polițiști cu 36 autospeciale și 85 de jandarmi cu 19 autospeciale.
TOTAL forțe MAI – personal 305, tehnică 80
În ceea ce privește starea drumurilor din cauza condiţiilor meteo nefavorabile – ninsori abundente, viscol si vizibilitate redusa, pentru siguranţa participanţilor la trafic s-a luat măsura închiderii temporare a circulaţiei pe următoarele tronsoane de drum:
DN 22 – Rm Sărat – limită de județ Brăila
DJ 202 – Râmnicu Sărat -Puiești
DJ 203A Valea Râmnicului – Ghergheasa
DJ 203 – Valea Râmnicului-Ziduri-Bălăceanu
DJ 214A – Caragele-Rușețu
DJ 203I – Cilibia – Caragele
DJ 203D – Scutelnici- Smeeni
DJ 220 – Cochirleanca -Poșta Câlnău
DJ 220 – Ghergheasa-Boldu
DJ 203D – Smeeni – Maxenu
DJ 203G – Sărata Monteoru- Leiculesti
DJ 203G- Hales- Spital Nifon
DJ 102H- Amaru-E85
DJ 102H – Corbu -E 85
DJ 203C – Mihailești -Movila Banului
De asemenea se menține restricția de 3,5 tone pentru circulația pe DN2E85.
Imagini cu salvatorii de la I.S.U. Buzău, în timpul intervențiilor.
În acest moment sunt nealimentate cu energie electrică un număr de 24 localități cu 4688 abonați. Echipaje din cadrul distribuitorului de energie electrică lucrează pentru remedierea defecțiunilor.
În continuare, situația din judeţ se monitorizează prin Centrul Operaţional Judeţean, precum şi prin Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei Buzău, personalul fiind pregătit să intervină în cazul apariției unor evenimente generatoare de situații de urgență.
Măsuri de informare a cetățenilor din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență Județean Buzău :
,,Pentru prevenirea unor situaţii nedorite (accidente grave sau blocaje în trafic), recomandăm conducătorilor de autovehicule ca, înainte de a porni la drum, să se intereseze cu privire la starea traseului pe care urmează să îl parcurgă, situaţia meteorologică existentă și să își echipeze autovehiculul cu anvelope corespunzătoare sezonului rece.
În timpul deplasării, cei de la volan trebuie să manifeste permanent prudenţă, să reducă viteza de deplasare în zonele cu carosabil alunecos, precum şi în apropierea trecerilor pentru pietoni, să-şi asigure o bună vizibilitate din autovehicul, prin curăţarea parbrizului, lunetei şi geamurilor laterale, să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculele dinainte, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă, să nu frâneze sau să vireze brusc şi să utilizeze, cu precădere, frâna de motor.
Utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone, trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.
De asemenea, conducătorii auto sunt sfătuiţi să respecte indicaţiile agenţilor rutieri şi autorităţilor locale.,,