Lansare de carte și parastas în memoria râmniceanului Laurențiu Cristea

0

A scris volume de versuri, de proză dar și eseuri diverse, a pictat icoane sau pereți de biserici, a sculptat cruci și chiar a șlefuit caractere. A obținut distincții și premii, printre care și premiul ,,Slam Râmnic,, la concursul internațional ,,Titel Constantinescu,,. Scriitorul, artistul plastic și profesorul Laurențiu Cristea a pășit frumos și cu credință în suflet prin viață. A lăsat urme frumoase și zâmbete în suflete. La sfârșit de săptămână a fost omagiat de fratele său și nu numai.

Vineri, scriitorul Traian Cristea, a lansat, în memoria fratelui său cartea ,,Semănătorul de lumină Laurențiu Cristea,,.

Misiunea de a-și omagia fratele prin lansarea cărții, nu a fost deloc ușoară. Datorită unor probleme Traian Cristea nu a reușit să lanseze cartea atunci când își propusese.

,,Fiecare moment pe care l-am sugerat în carte, a fost și un moment de lăcrimare…,, a povestit Traian Cristea.

Evenimentul organizat vineri la Centrul Cultural ,,Florica Cristoforeanu,, din Râmnicu Sărat, fost prezentat de scriitorul Constantin Marafet, cel care a ajutat la editarea și tipărirea cărții.

,,Cartea este un eseu-pledoarie pentru iubire, înțelepciune și neuitare. Laurențiu Gh. Cristea merită pe deplin. L-am cunoscut și pot depune mărturie că a fost un om valoros, un grafician și un pictor de excepție.,, a menționat, printre altele, Constantin Marafet, pe coperta cărții.

La lansarea cărții, alături de Traian Cristea au fost prieteni, oameni de cultură, foști elevi ai fratelui său Laurențiu Cristea, au fost vecini, au fost profesori care l-au cunoscut, muzeografi și oameni de cultură care și-au adus aportul la editarea și lansarea cărții  ,,Semănătorul de lumină Laurențiu Cristea,,. Printre foștii elevi prezenți s-au numărat și muzeograful Laurențiu Selegian și părintele Laurențiu Turcu. Ambii și-au amintit cum au aflat de la profesorul lor ce este un ,,tiz,,. Au depănat amintiri și l-au descris așa cum l-au cunoscut. La lansarea cărții a fost prezent și un om de o mare valoare, un om al legii, judecătorul Mioara Donea. A povestit cu drag cum l-a cunoscut pe Lenți, așa cum îl alintau cunoscuții.

Prezent la eveniment a fost și profesorul Răzvan Chirac, cel care ar putea ocupa în curând scaunul de manager al Bibliotecii ,,Corneliu Coposu,,.

Laurențiu Cristea s-a născut în data de 21 octombrie 1938 și a decedat în data de 11 mai 2001.

Lansarea cărții s-a încheiat cu un parastas în memoria lui Laurențiu Cristea, pentru veșnica lui pomenire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!