Unde sunt organele de control ? Cum arată apa ,,plată,, pentru care plătesc râmnicenii tarife de lux la Compania de Apă Buzău

0

În timp ce, la nivel național se discută despre calitatea apei din fântâni, nimeni nu verifică, nu ia măsuri și nu trage la răspundere Compania de Apă Buzău pentru apa cu nămol furnizată la robinete, la tarife de lux, râmnicenilor. 

Organele de control parcă sunt inexistente ! De câțiva ani, râmnicenii trag semnale de alarmă, fie prin intermediul presei, fie prin sesizări înaintate Companiei de Apă și autorităților locale.

În timp ce, la nivel național se vorbește despre calitatea apei din fântânile din mediul rural, care este cristalină spre deosebire de apa furnizată râmnicenilor care ar trebui să fie potabilă, Compania de Apă Buzău încasează sume uriașe din contractele cu râmnicenii pentru furnizarea de apă cu nămol și nimeni nu ia măsuri. 

Cine o ține în scaun ? Competentă sau incompetentă !?

Discuții despre apa furnizată râmnicenilor, care ar trebui să fie potabilă, au avut loc nu demult și în Consiliul Local Municipal Râmnicu Sărat.

Invitat să ia parte la o ședință a C.L.M. pentru a da unele explicații, managerul Companiei de Apă Buzău, Mariana Simona Săvulescu a părut mai preocupat de studiile unuia dintre consilierii locali, decât de calitatea serviciilor furnizate râmnicenilor, la tarife de lux.

Consilierii locali au cerut explicații și au solicitat să se ia măsuri însă, în continuare la robinetele râmnicenilor curge apă cu nămol, nici vorbă de apă potabilă și atunci, de ce mai plătesc râmnicenii facturi în condițiile în care apa furnizată nu poate fi folosită nici la gătit, nici la băut nici la îmbăiat sau alte nevoi !? 

Ce a urmat ? Ca să justifice cumva încasările, managerul Companiei de Apă Buzău, a dat dispoziții clare să se înlocuiască apometrele existente cu unele mai performante. 

,,Plătesc 500 lei în medie, lunar. Păi la 500 lei ar trebui să fie cristal, nu pământ ! Ei s-au îngrijit să pună cititoare bluetooth de la distanță, apometre digitale… păi îmi strică centrala, filtrele. Plus că nu am cu ce găti, spăla, etc. La cât de digitalizați sunt, ar trebui să oprească apa, să anunțe pe sms, mail, defecțiunea, timpul de reparare, ștornare factură… ei dau sms cu ce au de încasat. Au motivat tarife de lux că au investit în rețea. Asta-i investiție ? Mai rău ca în anii  ’70. Spălați-vă în așa ceva !,, este mesajul venit pe adresa redacției, de la unul dintre râmnicenii din strada Plevnei, la al cărui robinet curgea de dimineață apă cu nămol.

 

Vaslui, Buzău și Brăila au cele mai mari tarife la apă potabilă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!