Premierul Marcel Ciolacu: ,,Sprijin cu toată convingerea accesul tinerilor la decizia guvernamentală,,

0

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a deschis astăzi Forumul Studenților Români de Pretutindeni – ediția 2023, eveniment ce oferă tinerilor prilejul să dezbată până pe 21 august subiecte de interes și să stabilească punți de colaborare cu Guvernul și alte instituții ale statului român.

Premierul a afirmat că sprijină accesul tinerilor la decizia guvernamentală, în baza unei relații de parteneriat între instituțiile statului și tânăra generație. O astfel de colaborare trebuie să existe, iar tinerii să fie consultați asupra celor mai importante decizii, precum reforma administrației publice, temă aflată în atenția publică.

”Despre reforme, mai ales despre cea din administraţie, trebuie să vorbeşti atunci când societatea are nevoie de această reformă. România, în acest moment, are nevoie de o reformă administrativă rapidă. Societatea românească a evoluat enorm în ultimii ani, la fel şi cerinţele românilor şi ale tinerei generații. De aceea, avem nevoie de tineri bine pregătiţi în administraţie, dinamici, care să pună lucrurile în mişcare cu aceeaşi rapiditate cu care acţionaţi de fapt dumneavoastră, zi de zi. Marea problemă a noastră acum nu este cât de mult ne dezvoltăm, ci cât de repede, iar aici lucrurile trebuie schimbate”, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu.

Șeful Executivului a mai spus că măsurile de ajustare fiscală nu vor afecta activitățile pentru tineret sau din sectorul cultural. Mai mult, la nivelul Guvernului se negociază cu reprezentanții Comisiei Europene introducerea unor programe și măsuri dedicate tineretului care să obțină finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Prezentă la deschiderea Forumului, ministra Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Natalia Intotero, a arătat, de asemenea, deschiderea pentru a colabora cu organizațiile de studenți și tineret. În acest sens, ministra Natalia Intotero a anunțat că un reprezentant al ministerului va participa la dezbaterile organizate în această perioadă, la București, de Forumul Studenților Români de Pretutindeni.

De asemenea, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan-Gruia Ivan, a propus studenților un parteneriat în cadrul căruia să fie stabilite trei proiecte prioritare pe care ministerul să le promoveze și implementeze, în colaborare cu asociațiile și organizațiile de tineret. Ministrul i-a încurajat pe tineri să se implice în consultările asupra temelor din cercetare, domeniu ce reprezintă motorul pentru modul în care va fi configurat viitorul.

Consilierul de stat și coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă, László Borbely, în calitate de gazdă a evenimentului și de partener principal a menționat că această colaborare dintre asociațiile de studenți și Guvern, e un liant care, în primul rând, înseamnă parteneriat și mai înseamnă posibilitatea de dialog între instituțiile statului și tinerii din România. „La fel ca în anii trecuți, în urma dezbaterilor din cele 7 comitete ale Forumului, rezoluțiile formulate vor fi trimise către instituțiile statului și sigur vor fi o bază de dialog pentru viitor”, a afirmat acesta.

Organizat de asociațiile de studenți și tineret din România, în parteneriat cu Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, Forumul Studenților de Pretutindeni se desfășoară până pe 21 august.

Proiectul urmărește implicarea activă a tinerilor în dezbateri organizate în cadrul celor 7 comitete, pe teme precum Afaceri Europene, Educație și Tineret, Energie și Mediu, Justiție și Drepturile Omului, Muncă și Economie, Sănătate, Cultură și Turism. Acestea vor avea ca rezultat 7 rezoluții ce vor fi înaintate instituțiilor cu putere decizională.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!