Resuscitare sau surexcitare !? Transparență totală la Spitalul din Râmnicu Sărat. Încă lipsesc medici de gardă iar pacienții ajung la U.P.U. a Spitalului Județean Buzău

0
GridArt_20230822_120933649

,,Căldură mare, mon cher!,,. La Spitalul din Râmnicu Sărat, nu doar ciorba oferită bolnavilor s-a dovedit a fi transparentă ! În timp ce autoritățile locale sprijină Spitalul prin dotarea ambulatoriului și alte proiecte importante pentru râmniceni, managerului Danielescu îi scapă, o problemă veche de altfel, ce ține de conduită și de codul vestimentar prevăzut în protocoalele sau regulamentele interne. 

Dacă în urmă cu circa două luni de zile prezentam meniul din Spitalul Municipal Râmnicu Sărat, respectiv imaginile distribuite de un bolnav în mediul online, alcătuit dintr-o supă ,,de regim,, destul de transparentă, iată imaginile care atestă că nu doar meniul era transparent.

Pe sistemul ,,Halatul, unde-i halatul,, și vorba lui Caragiale ,,Căldură mare, mon cher!,, transparența din Spitalul Municipal Râmnicu Sărat este atât de mare încât se vede și lenjeria intimă.

Ținuta și atitudinea adoptată de unele dintre cadrele medicale în timpul serviciului, lasă de dorit.

Iată cum sunt primiți pacienții la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat.

În cadrul unei instituții medicale, pe lângă responsabilitățile din fișa postului, asistentele trebuie să respecte și un anumit cod vestimentar prevăzut în protocoale sau regulamente interne.

Vestimentația corectă este deosebit de importantă, pentru că scade riscul de contaminare, protejând astfel sănătatea personalului medical și a pacienților. De asemenea, asistentele ar trebui să aibă o anumită imagine profesională.

Codul vestimentar pentru asistentele medicale nu include însă uniforme mulate provocatoare, fuste scurte, unghii colorate, ținută necorespunzătoare în mediul sanitar. Asistentele sunt obligate să poarte halate medicale confecționate din materiale antibacteriene, pentru a preveni contactarea și răspândirea microbilor.

Încălcarea codului vestimentar în ceea ce privește transparența unora dintre halatele pe care sunt obligate să le poarte asistentele, din relatările unor râmniceni, unii dintre ei chiar angajați ai Spitalului Municipal, se practică de ceva vreme la unitatea din Râmnic.

 

Primăria sprijină cu proiecte importante Spitalul Municipal

Spitalul se confruntă în continuare cu o lipsă acută de medici. Sunt zile în care nu există gărzi, medici de gardă la primiri urgențe, iar bolnavii în stare critică nu pot fi tratați nici măcar cu o aspirină fără parafa unui medic.

Managerul Adrian Danielescu a fost luat la bani mărunți de consilierii locali în repetate rânduri pentru starea în care a ajuns Spitalul Municipal Râmnicu Sărat. A fost chemat chiar să prezinte un plan de redresare a situației unității spitalicești pe care o conduce.

La un moment dat, managerului chiar i s-a cerut să-și dea demisia dacă nu este capabil să gestioneze problemele cu care se confruntă spitalul.

Daneielescu nu a renunțat la scaunul de manager iar starea Spitalului pare neschimbată. Mulți dintre pacienții care se prezintă la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Buzău, sunt din Râmnicu Sărat și comunele limitrofe, ceea ce chiar ar trebui să fie un semnal de alarmă.

Primarul Râmnicului și consilierii locali au dat dovadă de înțelegere, toleranță și susținere. Ba chiar au sprijinit și sprijină Spitalul prin inițierea, adoptarea unor proiecte, la obținerea de fonduri destinate dotării ambulatoriului cu aparaturi moderne și la ,,Digitalizarea activității Spitalului Municipal Râmnicu Sărat,,.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!