Echipamente și tehnologii noi pentru pompierii buzoieni de Ziua pompierilor din România
La festivitatea organizată la sediul I.S.U. Buzău au fost derulate mai multe activități cum ar fi avansarea în grad înainte de termen și premierea unor cadre ce s-au remarcat prin profesionalismul cu care și-au îndeplinit misiunile încredințate, acordarea de diplome de merit pentru pompierii buzoieni care au obținut rezultate deosebite la diverse competiții sportive, slujba religioasă efectuată de preotul militar Tudose Alexandru, iar la final câteva exerciții demonstrative menite să releve modul de desfășurare a intervențiilor în diferite situații tactice.
,,Astăzi este un moment de o importanță istorică deosebită pentru noi, pompierii! Celebrăm curajul, devotamentul și sacrificiul eroilor care și-au pierdut viața în Bătălia de la Dealul Spirii în urmă cu 175 de ani. De-a lungul anilor angajamentul nostru a rămas la fel de puternic, zi de zi, depunând promisiunea solemnă să fim mereu la fel de dedicați și prompți în îndeplinirea misiunilor pentru siguranța cetățenilor.,, transmite I.S.U. Buzău.
La festivitate au fost participat oficialități județene și locale, șefi de instituții, cadre militare active și în rezervă.
Pentru a sărbători așa cum se cuvine Ziua Pompierilor din România, astăzi, în dotarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Neron Lupașcu” al județului Buzău a intrat o autospecială de primă intervenție pentru lucrul cu apă de înaltă presiune și hidroperforare.
Aceasta a fost achizionată prin proiectul VIZIUNE 2020 finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.
Instalația de lucru cu apă la înaltă presiune și sistemul de hidroperforare existente în dotarea acestor autospeciale prezintă un randament de stingere crescut, prin folosirea unei cantități reduse de apă, precum și beneficiul de atacare a incendiilor din exteriorul spațiilor în care se manifestă arderea.
Totodată, camera de termoviziune cu care autospeciala este echipată poate fi folosită pentru identificarea focarelor și organizarea misiunii de stingere, căutarea și extragerea rapidă a victimelor din zonele cu vizibilitate redusă, monitorizarea evoluției focarelor și identificarea opțiunilor și metodelor alternative de acces și intervenție.