Întâlnire de lucru în domeniul reintegrării sociale a persoanelor private de libertate

0
IMG-20231109-WA0016

Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea a fost gazda dezbaterii anuale organizate în conformitate cu Strategia națională de reintegrare socială a persoanelor private de libertate 2020 – 2024. Activitatea este prevăzută în cadrul Strategiei Naționale de Reintegrare socială a persoanelor private de libertate 2020 – 2024, aprobată prin Hotărârea de Guvern nr. 430/2020, inițiată de Ministerul Justiției, prin Administrația Națională a Penitenciarelor și în care Ministerul Afacerilor Interne are atribuții pe diverse obiective

 

Zilele trecute, Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea a organizat o activitate tip dezbatere, cu tema: ”Diseminarea modelelor profesionale de bună practică în domeniul reintegrării sociale a persoanelor private de libertate”.

 

Obiectivul acestui demers a fost de a întări parteneriatele interinstituționale, de a facilita relaționarea interinstituțională, de a identifica bune practici și de a analiza situații particulare întâlnite în practică.

 

Alături de conducerea I.P.J. Vrancea, la dezbatere au participat polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și ai Centrului de Reținere și Arest Preventiv, reprezentanți ai Consiliului Județean Vrancea, Penitenciarului Focșani, Serviciului de Probaţiune Vrancea, Inspectoratului Şcolar Judeţean Vrancea, Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Vrancea, Agenţiei Judeţeană pentru Ocuparea forţei de Muncă Vrancea, Direcţiei Generale de Asistenţă şi Protecţia Copilului Vrancea, Direcţiei de Sănătate Publică Vrancea, Direcţiei de Asistenţă Socială Focşani, Direcţiei Judeţene de Sport Vrancea, Colegiului Tehnic „V.D. Cotea” Focşani, Asociaţiei „Stânca Veacurilor”, precum și reprezentanții școlilor postliceale de pe raza municipiului Focșani.

 

Participanții au împărtășit din experiența profesională în acest domeniu de activitate și au identificat punctele slabe care pot conduce la eșecul unei reintegrări corespunzătoare și chiar la recidivă în săvârșirea de infracțiuni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!