Senator PSD Liliana Sbârnea: ,,De acum, instituțiile de credit nu mai pot percepe dobânzi excesive la creditele acordate cetățenilor,,

0

Senatorul PSD de Buzău, Liliana Sbîrnea, anunță noi măsuri de sprijin pentru românii cu credite, măsuri luate în urma unor proiecte inițiate de colegii de partid.  ,,Fie că vorbim de IFN-uri, bănci, societăți de leasing sau firme de recuperare creanțe, vă oferim protecție 100% față de abuzurile creditorilor, care au ajuns să perceapă dobânzi absolut deplasate!,, susține senator Liliana Sbîrnea.

 

 

,,Măsuri PSD pentru oameni: am plafonat dobânzile la instituțiile de credit.  A face un credit nu înseamnă că trebuie să devii vulnerabil și expus instituțiilor de creditare! Cu toții avem credite și modul în care o instituție de credit gestionează un astfel de demers nu trebuie să devină o formă de împovărare sau de constrângeri.

Din acest motiv, așa cum noi, cei de la PSD, am luat măsuri pentru a pune capăt oricărei forme de abuz pe piața de energie și alimente, intervenim și în ceea ce privește creditarea și extindem plafonarea și în alte zone în care agenții economici au astfel de comportamente excesive.

Prin adoptarea proiectului de lege privind protecția consumatorilor față de costul total al creditării și cesiunea de creanțe, inițiativa colegului meu senator PSD Daniel Zamfir pe care și eu, și toți parlamentarii PSD am susținut-o, închidem cercul de protecție a cetățenilor față de toate instituțiile de credit din România.

Fie că vorbim de IFN-uri, bănci, societăți de leasing sau firme de recuperare creanțe, vă oferim protecție 100% față de abuzurile creditorilor, care au ajuns să perceapă dobânzi absolut deplasate!

De acum, instituțiile de credit nu mai pot percepe dobânzi excesive la creditele acordate cetățenilor, pentru ca fiecare român să aibă posibilitatea de a-și stinge datoria în limite decente.,, susține senator Liliana Sbîrnea.

 

 

,,… suma rambursată nu poate depăși dublul sumei împrumutate,,

 

,,Astfel, odată cu această nouă lege care oferă protecție față de IFN-uri, suma rambursată nu poate depăși dublul sumei împrumutate.

În plus, recuperatorii de creanțe nu mai pot solicita de la debitor sume mai mari decât valoarea creanței stabilită în momentul cesiunii.

Trebuie știut că, în general, creanțele bancare pentru persoanele fizice sunt achiziționate cu prețuri cuprinse între 7% și maximum 10% din valoarea creanței. Diferența de până la 100% este profitul recuperatorului. Au existat cazuri în care recuperatorul a perceput celui îndatorat, pe lângă plata datoriei propriu-zise, încă 3.000 de euro doar pentru serviciile de corespondență! Ei bine, asemenea abuzuri dispar pentru ca nimeni să nu mai profite de pe urma oamenilor!,, a mai transmis senator Liliana Sbîrnea.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!