Câştigătorii celei de-a XVII-a ediţii a Festivalului internaţional de creaţie literară ,,Titel Constantinescu,, şi-au primit premiile

0
FB_IMG_1725253595356

Editura ,,Rafet,, din Râmnicu Sărat a premiat în weekend câştigătorii celei de-a XVII-a ediţii a Festivalului Internaţional de creaţie literară ,,Titel Constantinescu,,. Premiile au fost înmânate de fondatorul şi organizatorul Festivalului, scriitorul Constantin Marafet şi de scriitor Evelyne Croitoru, preşedintele juriului.

 

Gala laureaţilor a avut loc sâmbătă 31 august a.c., de Ziua Limbii Române, începând cu ora 11.00, la unul dintre restaurantele din Râmnicu Sărat. Câştigătorii celei de-a XVII-a ediţii au primit un trofeu şi volumul publicat de Editura ,,Rafet,,.

Misiunea juriului nu a fost deloc uşoară. Din juriul Festivalului au făcut parte scriitorii Horia Gârbea şi Evelyne Croitoru.

Editura ,,Rafet,, a premiat şapte scriitori.

 

 

Premiile acordate

 

Marele Premiu „Titel Constantinescu” a fost câștigat de Ana Dobre – cu publicarea volumului de eseuri „Eminescu – eternul prezent”.

Premiul „Vintilă Horia” i-a revenit Cristinei Pop (Belgia) – cu publicarea romanul „Stella”.

Premiul „Nicolae Dabija” a fost obținut de Dan Sârbu – cu publicarea volumului „Circumferința metaforei”.

Premiul „Alexandru Oproescu” i-a revenit Cătălinei Hașotti – cu publicarea volumului „Dansând cu Zorba”.

Premiul „Octavian Moșescu” a fost câștigat de Diana Ștefanescu (Ella Leynard) – cu publicarea volumului „Maskless”.

Premiul „Alexandru Deșliu” a fost obținut de Cătălin Rădulescu – cu publicarea volumului „Noaptea tuturor sfinților”.

Premiul „Editurii Rafet” i-a revenit Mirunei Alexandra Parfene – cu publicarea volumului „Alb sau negru?”.

 

 

 

Marele Premiu „Titel Constantinescu” a fost câștigat de Ana Dobre – cu publicarea volumului de eseuri „Eminescu – eternul prezent”.

 

 

Festivitatea de premiere a început cu momente artistice oferite de tinere interprete de muzică populară şi uşoară ce au ca profesor coordonator de canto pe Gina Băgăian de la Liceul de Arte ,,Margareta Sterian,, Buzău.

,,Mulțumim domnului Constantin Marafet pentru încredere, colaborare la minunata activitate susținută astăzi în Municipiul Râmnicu Sărat! Felicitări tuturor! Felicitări dragelor, pentru prestația de astăzi, ați fost minunate! Un mare, mare BRAVO! … Sper că v-au plăcut momentele. … Am copii şi am cu ce să ies în faţă!,, a transmis Gina Băgăian, profesor coordonator.

 

Au cântat şi au încântat

 

Borcăiaş Teodora este din localitatea Vintileasca, județul Vrancea. Are 12 ani şi studiază canto de 6 ani cu profesor Gina Băgăian. A câștigat nenumărate premii la concursurile de muzică populară și uşoară din ţară. Pe viitor își dorește să ducă mai departe aceasta pasiune de a canta.

 

Iordache Andreea Cristina,, Am 19 ani și sunt studentă la “Universitatea Națională de Muzică” din București. Am început să descopăr muzica de la varsta de 10 ani, fiind îndrumată de catre profesorul coordonator, Liceul de Arte “Margareta Sterian” Buzău – Bagăian Gina. Fără ajutorul dumneaei și sprijinul părinților nu aș fi ajuns unde sunt astăzi. De-a lungul anilor am participat la foarte multe concursuri si olimpiade, fiind astfel și premiată. Consider că fără muzică omul nu ar putea trăi. Pentru mine, muzica este egală cu viața.,,.

Pîcleanu Beatrice Georgiana – ,,Din toamna aceasta devin boboc la liceul de arte Margareta Sterian.Vreau să îi mulțumesc pe această cale doamnei Băgăian Gina pentru susținere și coordonare în acești 8 ani de canto. Îi mulțumesc pentru toată susținerea oferită și pentru ajutorul oferit. După liceu vreau să ajung la Conservator tot cu ajutorul doamnei pentru ca este un adevărat mentor pentru mine.,,.

Geanina Zaharia –  ,,Un artist este născut pentru a face artă. Aici mă clasific și eu. Iubesc tot ceea ce ține de artă , în special muzica. Prin muzică poți descoperii tainele sunetelor naturale care îți fac sufletul să vibreze cu adevărat. Așa a început și drumul meu încă de micuță. Mai târziu, căutând să mă perfecționez în acest domeniu, la vârsta de 14 ani am întâlnit o pe doamna Băgăian Gina , prima mea profesoară de canto ce m-a ajutat în pregătirea muzicală într un mod remarcabil. Am colaborat timp de 5 ani și pot spune că un bun profesor te poate ajuta și din punct de vedere motivațional, al perseverentei, iar cu răbdare roadele vor veni. În prezent am vârsta de 19 ani și sunt studentă la Universitate de Muzică- București. Muzica îmi curge prin vene. Spun acest lucru, deoarece este un talent moștenit din familie care sigur mă va domina pentru o veșnicie!,,.

 

 

În cadrul evenimentului  au fost recitate poezii iar râmniceanul Dan Manciulea, invitat la eveniment, a cântat şi a încântat invitaţii, juriul şi organizatorul Festivalului cu două piese muzicale. Una dintre piese, intitulată ,,Îngerul alb,, –  versuri Constantin Marafet.

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!