DNA a dispus arestarea unui avocat pentru comiterea infracțiunii de trafic de influență. Ar fi pretins suma de 10.000 euro pentru a-și trafica presupusa influență pe care ar fi lăsat să se creadă că ar avea-o asupra judecătorilor

0
Fraud---la-achizi--ii-publice--15-persoane-fizice---i-juridice--urm--rite-penal-de-DNA--Prejudiciu-de-peste-1-1-milioane-de-lei

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Pitești au dispus efectuarea urmăririi penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 17 ianuarie 2024, a unui suspect, avocat în cadrul Baroului Argeș, pentru comiterea infracțiunii de trafic de influență.

 

În ordonanța procurorilor se arată că în cauză există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă că în primăvara anului 2019, avocatul ar fi pretins de la o persoană (martor în cauză), condamnată într-un dosar penal la o pedeapsă cu închisoarea în regim de detenție, suma de 10.000 euro, pe care ar fi și primit-o efectiv, în perioada aprilie-iulie 2019, prin mai multe transferuri făcute prin intermediul sistemului ”Western Union”.

 

Banii respectivi ar fi fost pretinși de suspect pentru a-și trafica presupusa influență pe care ar fi lăsat să se creadă că ar avea-o asupra judecătorilor din cadrul Înaltei Curți de Casație și Justiție și că-i va determina pe aceștia să adopte o soluție de admitere a recursului în casație pe care martorul, prin intermediul avocatului, urma să o exercite.

 

Suspectului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

 

La data de 18 ianuarie 2024, după punerea în mișcare a acțiunii penale, avocatul a fost prezentat Curții de Apel Pitești cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

 

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție.

 

,,Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Menționăm că prezentul comunicat a fost întocmit în conformitate cu art. 28 alin. 4 din Ghidul de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019.,, transmite DNA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!