Tânăr de 21 ani arestat pentru înșelăciune și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos
Azi-noapte, 9 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale l-au reținut pe bază de ordonanță pentru 24 de ore, un tânăr în vârstă de 21 de ani din județul Suceava, bănuit de comiterea infracțiunilor de înșelăciune și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos.
La data 5 noiembrie a.c., o brăileancă de 44 de ani, a postat spre vânzare, pe o platformă de profil, o bicicletă.
Tânărul în cauză s-a oferit să cumpere bicicleta, trimițându-i femeii și un link, unde aceasta și-a introdus datele bancare și cele de stare civilă, fiindu-i retrasă din contul bancar suma de peste 11.000 de lei.
În urma cercetărilor efectuate, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au identificat persoana din spatele link-ului, respectiv tânărul de 21 de ani, constându-se faptul că acesta, cu suma de bani retrasă, ar fi comandat două telefoane mobile.
Astfel, în data de 8 noiembrie a.c., cu sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava – Serviciul de Investigații Criminale, tânărul a fost depistat în flagrant, pe raza municipiului Suceava, în timp ce ridica de la curier cele două telefoane mobile.
De asemenea, la domiciliul său a fost efectuată o percheziție domiciliară, fiind găsită suma de 220 de euro, 800 de lei, un laptop și un contract de amanetare a unui telefon mobil.
În această după-amiază, 9 noiembrie a.c., instanța a admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila și a dispus arestarea preventivă a tânărului pentru o perioadă de 30 de zile.
Acesta a fost încarcerat în C.R.A.P Brăila.
Recomandările polițiștilor
Pentru prevenirea unor situații asemănătoare, polițiștii recomandă:
⛔ Nu accesați linkuri sau atașamente din surse necunoscute!
⛔ Fiti atenți la exprimarea interlocutorilor în scris, precum și la corectitudinea gramaticală a textului!
⛔ în cazul în care ați accesat linkul, este vital să vă adresați cât mai repede băncii emitente a cardului, pentru a bloca cardul și eventuale tranzacții ilicite din cont.
Ulterior, dacă ați suferit pagube materialre, adresați-vă celei mai apropiate secții de poliție sau apelați 112.